Nyheter - Håll dig uppdaterad

Ta med kontanter till Cypern

Cypern ligger i krisläge just nu och tog som senast för några veckor sedan 10 miljarder i nödlån från EU för att ens överleva. Denna semesterfavorit har varit en stor tradition för många svenskar varje år, men nu är det viktigt att vi har vissa saker i åtanke innan vi åker dit. Frågan är vad det innebär för resenärer som besöker ön i östra Medelhavet de närmaste veckorna och speciellt i sommar. Det kan som sagt finnas en risk att kontanterna tar slut, men samtidigt är risken i dagsläget ganska liten. Bankomaterna fylls nämligen på varje dag men vissa bankomater har haft helt slut på kontanter vilket har skapart irritation och långa köer. Innan du besöker detta land i sommar borde du hamed dig lite mer fickpengar, och var hela tiden uppmärksam på nyheterna eller på svenska ambassadens sajt där du kan läsa allting om uppdateringar som sker.

whale-shark-enhanced.jpg

Åk till Köpenhamn och kolla på hajar

Nu har Nordeuropas största akvarium öppnats hos en av våra grannar, nämligen Danmark. Åker du till Danmark måste du nästan stanna av vid Köpenhamn och besöka detta enorma vattenmuseum som kallas för "Den Blå Planeten". Själva byggnaden är en snäckformad byggnad med 9 000 kvadratmeter och inuti kan du lära dig om ca 3 000 marina djurarter. I Den blåa Planeten bor allting från hajar till japanska jättekrabbor och krokodiler. De har även den farliga såkallade "stenfisken" som du bara behöver ett bett av för att dö. Som tur är simmar de runt bakom glas och du kan stå i princip hur nära du vill för att få dig en närmre titt. Du kan även få se när djurskötarna matar fiskarna och det hela blir till en liten show. Om du kör förbi Köpenhamn måste du bara se detta fascinerande spektakel.

Spanien blir hetast sommaren 2018

Enligt Svenska Dagbladet ökar resorna något enormt till denna sommaren och det beräknas att 40 procent av svenskarna planerar att resa mer under 2018 än 2017. Dett visar en undersökning som Forex Bank har genomfört och varannan svensk uppger dessutom att de kommer att vara borta en längre period denna gången. Något som även är undersökt är vart vi svenskar flyger någonstans under 2018, och svaret blev Spanien. Det är i särklass det landet som blir sommarens populäraste för utlandsresan vilket Resebyrån Tickets bokningsstatistik visar. Enligt deras undersökning ökar Spaniens resor med 18 procent vilket är en kraftig ökning från tidigare år. En stor del av varför resorna till Spanien ökar beror på att många lågprisbolag flyger till de spanska orterna. Även de reguljära flygbolagen ökar sina resor dit. Om du vill spara några slantar och uppleva fina Spanien så är du helt rätt ute just nu. Spanien blir 2018´s semesterår.

Ny app hjälper dig med sjukdom

När du är utomlands kan det hända att du åker på någon slags sjukdom eller liknande, och behöver akut råd och tips om hur du ska bota detta. Ibland är din sjukdom inte alls allvarlig men du vill ändå jobba bort din oro som du har skapat och lätta på dina axlar. Tack vare en ny app som går att ladda hem i din mobiltelefon kan du snabbt få information om hundratals skador, tillstånd och sjukdomar. För varje åkomma du kan tänkas ha beskriver appen symtomen, orsakerna och hur du ska behandla detta. Självklart är det alltid bra att besöka ett sjukhus om du mår dåligt, men appen är till för de som inte har nära till sjukhus och är ute på expeditioner. Många andra resenärer har också tyckt att appen har varit bra till resan och därför laddat hem den. Vi rekommenderar den i högsta grad om du ska ut på nya äventyr.