Flygbolag - Hitta bäst flygbolag

Självklart spelar det stor roll vart du ska resa, men kanske också vilket flygbolag du väljer. Vi har valt ut några flygbolag som vi anser har hög kvalité och service. Vi har skrivit en del fakta samt recenserat flygbolagen för att underlätta ditt val inför din nästa resa.

 aaaaaa.jpg

British Airways

British Airways är Europas näst största flygbolag (efter Air France) och deras huvudflygplatser är London-Heathrow och London-Gatwick. Deras plan rymmer 363 flygplan som flyger till 222 destinationer över hela jorden. British Airways är som sagt ett etablerat och stort flygbolag som erbjuder billiga biljetter och bra service. Vi anser att British Airways är ett seriöst och bra flygbolag att välja samtidigt som du får bra mat på flygplanet.

Finnair

Finnair är Finlands största flygbolag och det nationella flygbolaget. Deras hemmabas är Helsingfors-Vanda flygplats och Finnair dominerar både den inhemska och den internationella flygmarknaden. Flygbolaget är alltså ett förlitligt och stort bolag som har många nöjda passagerare. De är ett av Europas ledande flygbolag och transporterade år 2004 8,1 miljoner passagerare ombord. Detta bolag flyger till alla destinationer i Europa, allt från Amsterdam till Lissabon.

Lufthansa

Lufthansa är utan tvekan ett av världens största flygbolag. Deras hemmabas ligger i Köln, Tyskland och varje år flyger miljontals passagerare med detta stora bolag. De erbjuder utmärkt service och en hemsida som är lätt att boka sina resor på. Man kan även göra det smidigare och få bokat sin resa på deras telefonlinjer. När du åker med Lufthansa på långresor erbjuder de hela tiden mat, dryck och kaffe. Något som många passagerare uppskattar under resan.

Air Berlin

Air Berlin är dotterbolaget till Lufthansa och är det sjätte största i Europa. De transporterade 33, 6 miljoner passagerare år 2010 och huvudsätet ligger i Berlin. Air Berlin är ett lågprisbolag som ofta erbjuder biljetter till ett lågt pris. De har en trevlig ombordservice som ger ut gratis förfriskningar av tidningar, förfriskningar och andra tidsskrifter, något som många andra lågprisbolag inte gör. De äger en helt annan servicefilosofi än många andra flygbolag, kanske är det just därför vi gillar dem. 

Ryanair

Det irländska Ryanair är kanske ett av Europas mest omdebatterade flygbolag, både berömt och kritiserat. Vissa tycker att Ryanair har dålig service och många hyller dem för sina extremt låga flygpriser. De trotsar de etablerade konkurrenterna "Southwest Airlines" som är den amerikanske motsvarigheten av lågprisflyg. Vi hyller dem för deras låga priser att man alltid kan hitta billiga resor hos dem. De är ju trots allt en av världens största flygbolag.

Norweigan

Norweigan Air Shuttle ASA, eller kanske bara Norwegian som vi ofta kallar det, är ett lågprisflygbolag som kommer från Norge. Det är det största lågprisflygbolag i Norden och har cirka 45 procent av marknaden i Norge, men driver också en stor verksamhet i Sverige, Danmark och Finland. Vi anser Norweigan vara ett seriöst och pålitligt flygbolag som hela tiden värvar nya passagerare med deras låga priser och trevliga personal. Många pratar på ett språk du förstår och har en trevlig service hela vägen från flygplatsen tills det att du har landat.

Turkish Airlines

Turkish Airlines blev år 2011 valda till "Europas bästa flygbolag" och detta röstade 18,8 miljoner passagerare fram. Det antar vi säger mycket om själv flygbolaget eftersom att så många gäster ombord är nöjda. Själva flygbolaget är turkiets nationella flygbolag, baserat i Istanbul. Bolaget har ett stort nätverk med reguljära linjer till 103 internationella och 28 inrikesdestinationer. Det är utan tvivel ett stort och väletablerat flygbolag som du kan välja att flyga med.