Gömda skatter - Underbara resmål

Redan nu under 20-talet märks det att många av oss är ute efter de mer genuina platserna och att hitta resmålen som identifierar de särpräglade med platsen istället för att försöka att efterlikna det som vi kan få här hemma. Många av oss drömmer om att hitta just de flygresorna som tar oss till de gömda skatterna där vi får skapa vår egen uppfattning om resmålet snarare än att läsa om det. Ett resmål utan massinvasion och som är övertaget av turister. Vi har skrivit ner några av våra tips till de ställen som vi anser behöver bli upptäckt av just dig. Det vill säga, "de gömda skatterna".

cala-brut-copy.jpg

Datca, Turkiet

Som nummer ett har vi listat den mysiga turkiska semesterorten som ligger utmed Turkiets sydvästra kustband. Du hittar denna underbara ort i närheten av Marmaris, och det tar cirka 2 timmars bilfärd för att komma hit. För att komma till denna gömda skatt, som en gång i tiden faktiskt var bebodd av pirater, får du åka en vindlande väg upp i bergen där du även har utsikt över hela Marmaris. Glöm inte att ta med din kamera, för från dessa höjder kan du få fina vykortsliknande bilder! När du väl är framme i Datca ger dig platsen en stor känsla av lugn och ro, kanske detta eftersom att turisterna inte riktigt hittat hit än. Trots lugn och ro har Datca sin fina hamn fylld med karaktäristiska restauranger och barer, som även håller tempot uppe för de som vill leva lite nattligare liv. Förutom Datca's goda matrykte kan du även ta dig runt i området med buss eller båtturer för att få ta del av kulturen och marknaderna som äger rum på lördagarna.

Menorca, Spanien

Vår nästa flygresa som vi skulle vilja presentera er för är vårt mysiga lilla spanska gömställe Menorca. Det låter ungefär som Mallorca i namnet, men denna oberörda pärla besöks inte av många turister. Självklart ökar populariteten med tiden, men Menorca är fortfarande mer okänt än om man jämför med grannen Mallorca. Menorca är känt för sina häftiga stränder att upptäcka och även för sina goda fiskrestauranger. Dess stränder kallas för Medelhavets finaste stränder, och upptäcks oftast med hyrda mountainbikes. Så är du en person som gillar friluftsliv och äventyr är Menorca definitivt en resa för dig.

Khanom, Thailand

Vårt svenska paradis Thailand. En succé hos alla flygbolag och drömdestination för alla som söker kritvita stränder och en resa där du kan samla på dig en hel del upplevelser. Men vart kan vi resa för att hitta de orörda delarna av Thailand? Jo, då reser vi till Khanom i Thailand. I Khanom kan du hitta mystiskt tysta stränder så långt ögat kan nå. På stranden kan du avnjuta en nygräddad plätt, Khanom jii som det kallas för, formade till små paket fyllda med het kokoskräm. En sann delikatess! Khanom's folk välkomnar dig med en öppen farm och berättar gärna om vart du kan se de rosa delfinerna som finns i Khanom's vatten. Just det, du hörde rätt! Rosa delfiner!

Korsika, Frankrike

I Frankrike kan du hitta en av Medelhavets allra vackraste öar, Korsika. Korsika är fortfarande inte särskilt turistbeläget, som många andra delar av Frankrike, men det är väldigt värt att resa till detta orörda paradis. Många flygbolag erbjuder även bra rabatter när du bokar din resa. Det lättaste sättet att ta sig hit är att flyga till Ajaccio som är öns huvudort. Annars går det även bra att resa hit med båt från Frankrike eller Italien. Korsika erbjuder allt från underbara gränder med småbutiker till restauranger med utsökt fransk mat. Hela Korsika ger dig ett genuint välkomnande och är en perfekt semesterö för dig som vill uppleva en härlig fransk atmosfär. För de som vill uppleva friluftslivet i Korsika finns även bergsklättring, dykning och andra vattensporter lättåtkomligt.